marți, 7 mai 2013

Imbalsamarea

Îmbălsămarea era cunoscută cu multe milenii în urmă. În Egipt, corpul era conservat din credinţa religioasă că va învia în ziua revenirii lui Osiris. Îmbălsămarea cuprindea tehnologii complicate, după ce ulterior se prelevau organele şi toate intestinele. Corpul se prepara cu diverse substanţe, se usca, apoi se învelea minuţios în bandaje impregnate de alte substanţe, capabile să stopeze putrifacţia. Organele erau deasemenea conservate în urne funerare speciale, cunoscute sub denumirea de "vaze canope" (deoarece au fost descoperite pentru prima oară în oraşul egiptean Canope).
Imbalsamarea si mumificarea au in esenta acelasi inteles. In ambele cazuri corpul era uns cu diferite rasini, uleiuri sau unguente. Primele mumificari au fost sortite esecului, ceea ce i-a determinat pe egipteni sa incerce pastrarea formei corpului. In acest sens, ei au inceput sa infasoare decedatii in bandaje imbibate in rasini. Dovada reusitei acestei metode este o mumie datand din timpul celei de-a V- a dinastii. Acest proces de imbalsamare dura 70 de zile.
O noua tehica de imbalsamare a aparut cateva secole mai tarziu. Aceasta consta in spalarea interiorului si exteriorului corpului si umplerea lui cu vin si mirodenii. Organele interne erau extrase iar apoi corpul era umplut cu o solutie de sare de natron. Timp de 40 de zile corpul era lasat la uscat dupa care era spalat din nou.
Pentru buna desfasurare a unei inmormantari, imbalsamarea decedatului este foarte importanta. Magazin Servicii Funerare vine in sprijinul dumneavoastra oferind astfel de servicii.
Imbalsamarea este un proces obligatoriu ce se realizeaza in urma emiterii certificatului de deces. Fara eliberarea certificatului de imbalsamare nu se poate realiza transportul.
Imbalsamarea are ca obiectiv conservarea cadavrelor si incetinirea procesului de putrefactie. Aceasta se realizeaza cu substante chimice, rasini si balsamuri.
În prezent, cadavrele se îmbălsămează prin introducerea intraarterială al unor substanţe chimice. 
Imbalsamarea este procedeul medical prin care se urmareste conservarea decedatului si evitarea descompunerii accelerate a acestuia. Imbalsamarea se efectueaza de catre personal calificat in meseria de autopsier in prezenta medicului care a constatat decesul. In urma efectuarii procedurii de imbalsamare se elibereaza certificatul de imbalsamare, document obligatoriu pentru transportarea sicriului si depunerea acestuia la capela.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu