joi, 18 aprilie 2013

Cum sa alegem un sicriu


Un sicriu este un obiect in forma de lada, o cutie funerara folosita in expunerea si asezarea ramasitelor mortuare in scopul ingroparii sau arderii in crematoriu.
Din punct de vedere al formei sunt predominante trei modele: modelul hexagonal cu sase colturi (patru in partea superioara, doua in partea inferioara); modelul octogonal cu opt colturi (patru pentru fiecare capat) si nu in ultimul rand modelul simplu cu patru colturi.
Un sicriu poate fi ingropat direct in pamant, introdus intr-un cavou sau incinerat. Alternativ, asa cum am pomenit deja, se poate amplasa intr-un mausoleu, o capela, intr-o biserica sau intr-o nisa (loculus) in catacombe.
Manerele si alte ornamente (cum ar fi porumbei, cruci gravate, crucifixe, simboluri etc) care se gasesc pe partea exterioara a unui sicriu se numesc accesorii, in timp ce aranjarea interiorului sicriului cu un anumit tip de tesatura este cunoscut sub numele de “ornamentarea sicriului”.
Culturile care practica inmormantarea, au sicrie in stiluri foarte diferite. In unele variante ale iudaismului ortodox, sicriul trebuie sa fie simplu, confectionat din lemn si nu contine componente metalice sau podoabe. Aceste sicrie folosesc cuie de lemn in locul cuielor obisnuite.
Sicriele sunt, in mod traditional, prevazute cu sase colturi sau sunt de forma dreptunghiulara, cu patru laturi.
In privinta capacului, exista doua variante: capac din doua piese sau capac dintr-o singura piesa. De obicei, scriele cu patru colturi sunt dotate cu capac din doua piese iar celelalte cu capac dintr-o singura piesa.
Sicriele sunt realizate din mai multe materiale printre care otel, diferite tipuri de lemn precum si alte materiale (cum ar fi fibra de sticla). Exista un interes tot mai pregnant pentru sicriele „prietenoase cu mediul” confectionate din materiale pur naturale, cum ar fi frunzele de bambus, salcie sau banane.
In timpurile moderne  sicriul este vandut – ca parte a serviciilor funerare oferite – unei familii care trebuie sa isi inmormanteze persoana decedata si, in acest caz, pretul sicriului este inclus in factura totala pentru serviciile prestate.
Magazin Servicii Funerare detine un showroom ( www.magazinserviciifunerare.ro ) mare pentru a prezenta familiilor sicriele disponibile care ar putea fi utilizate in cazul decesului unui membru al familiei.
Sicriele variaza ca pret in functie de :grosimea lemnului din care e facut esenta lemnului :brad, stejar, ebiara, larice, frasin respeta cu care este tapitat: poly, saten,casmir; accesorii (manere, crucifix, suruburi , inchidere) accesoriile pot fi din :plastic, alama, cupru, nikel, brase.
Magazin Servicii Funerare ofera clinetilor sai posibilitatea de a achizitionta produsele dorite online , fara a se mai deplasa la sediul nostru.   Plata se poate face online intr-o transa sau in 6 rate fara dobanda.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu